06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Een mooie blauwe lucht, een stralende zon en een stille straat. Wanneer ik de snijdende wind even buiten beschouwing laat, is het gewoon prachtig lenteweer. De straat voor ons huis, Diedenweg in Wageningen, waar normaal gesproken toch wel heel veel verkeer langs raast is een stille straat geworden. Even vergeet ik de coronacrisis.

Ik ontving een nieuwsbrief van Ciao tutti (Italiaanse verwen-nieuwsbrief). Volledig ingespeeld op de Corona. Zo kun je de film ‘La vita bella’ te bekijken. In de nieuwsbrief zijn nóg meer dan anders de gedachten in Italië. Ook om een hart onder de riem te steken.

Thuis heeft het virus impact. Week twee: geen korfbal, geen wedstrijden of trainingen. We hoeven daarom niet meer te vliegen van sport naar bijbaan of school. Dat levert samen eten als resultaat, soms op mediterraanse tijdstippen. Dat zorgt ervoor dat we meer tijd hebben voor elkaar. We nemen de tijd om het nieuws over de coronacrisis, en wat dat met ons doet met elkaar, te delen.

 

Arjen Lubach vanuit de situationroom

Het is een bizarre tijd, waarbij ik mezelf af en toe nog in de arm knijp om te ontdekken dat het écht geen nare droom is. Een periode van beperkte vrijheid. Een tijd waarin ik er alles aan doe om te voorkomen dat ik anderen besmet, mocht het zo zijn dat ik drager ben van het coronavirus. Op zondagavond werd nog duidelijker neergezet hoeveel afstand je van elkaar moet houden. Dus mocht je vergeten zijn hoeveel fysieke afstand je moet houden, kijk dan het filmpje nog eens van Arjen Lubach.

Ik behoor tot de kwetsbare groep en ben daardoor vaker thuis dan normaal. Mijn afspraken op zakelijk en privé gebied zijn allemaal gecanceld. Verjaardagen worden niet of in huiselijke kring gevierd, echt heel apart en onwerkelijk. Mijn gezondheid gaat best goed, al was ik wel wat snotterig en had ik een droge hoest, géén koorts.

Ik denk aan alle mensen die wensen thuis te zijn, samen met familie en niet alleen. Mensen die wensen beter te worden en niet ziek op bed. Mensen met corona opgenomen in ziekenhuizen, mensen op de IC.

Communicatie online – afstand houden en toch ook weer niet

En toch zijn er steeds meer innovatieve oplossingen die zorgen van meer persoonlijk contact, aanwezigheid op afstand en sport. De online omgeving van Reuma Nederland, Reuma Uitgedaagd! is volledig gericht op het volgen een zelfmanagementcursus vanuit huis. Zo begeleid ik als vrijwilliger nog steeds mensen die de regie willen herpakken in een leven met reuma. Mijn yogales volg ik via Skype en de karatelessen volgt mijn dochter vanaf deze week met Zoom. Hoe mooi is dat. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en ik hoop dat steeds meer (eenzame) mensen die ook gebruiken. Want in deze tijd is naar elkaar om kijken, contact met elkaar hebben en dus communicatie met elkaar waardevol en helend.

Ik wens iedereen alle goeds, wijsheid en goede gezondheid!

Meer over mij

Share This