06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Het regent goede tips en oefeningen om in coronatijd voldoende te ontspannen en je werk even los te laten. Zo voorkom je te lang zitten achter je beeldscherm. Zorgen dat je voldoende ‘praatjes maakt bij de koffieautomaat’. Even uitblazen. Hoe doe je dat als je altijd thuis werkt en graag in control blijft? En hoe zorg jij ervoor dat je juist nu te tijd vindt om een engeltje in de sneeuw kan maken?

Ambitieuze ondernemers die in control willen blijven, de workaholics, hebben het zwaar deze tijd. De kans dat zij maar door blijven werken, zonder dat ‘praatje bij de koffieautomaat, is erg groot. Rugpijn, gespannen spieren en spanningshoofdpijn liggen op de loer.   

Ambitieus en in control

Die ondernemer wil groei zien, doorstomen en zich verder ontwikkelen naar het volgende level. Nieuwe producten, meer klanten, meer omzet. Ik sprak met zo’n ondernemer. Een echte pionier, die altijd vooruit kijkt en vol nieuwe ideeën zit. Hij weet te schakelen van het ene naar het andere, zoekt de verbinding om vervolgens stappen te maken in ontwikkeling. Alleen… hij komt tijd te kort, heeft geen privétijd meer en daar ligt hij zelfs wakker van. Eigenlijk blokkeert hij volledig. De ideeën in zijn hoofd blijven in zijn hoofd en krijgen niet de ruimte om te ontwikkelen en zo stagneert de gewenste groei van zijn bedrijf. Zo jammer dat hij daardoor mooie kansen laat liggen. Misschien herken je dit? 

De ondernemer in mijn verhaal is er duidelijk nog niet aan toe zaken uit handen geven om meer ruimte en tijd te krijgen en te doen waar hij het liefst mee bezig wilt zijn. Of om juist meer balans te krijgen, inspanning en ontspanning kunnen afwisselen op een gezonde manier. Ergens weet hij dat ook, dat hij zelfs een betere ondernemer zou zijn wanneer hij meer (bij)zaken uit handen geeft en de touwtjes minder stevig vast houdt.  

Druk en doorwerken, juist in coronatijd – lichamelijke klachten

Nu is zijn kantoor gesloten, alles gaat op afstand. Hij ervaart nog meer druk en het doorwerken is nog eenvoudiger. Lichamelijke klachten ontstaan, want hij staat tenslotte bijna continu onder spanning. En denk jij dat hij nog kan creëren en met passie en tevredenheid zijn werk kan doen? Deze coronatijd heeft effect op hem en zijn functioneren. Ik hoop, ik heb hem al een tijdje niet gesproken, dat hij tijdig aan de bel trekt en zorgt voor de nodige ontspanning. 

Ik ben geen heilige

Ik herken mezelf deels in die ondernemer, ik ga ook maar door als ik niet oppas. En mijn spanningsboog is veel korter dan gemiddeld en ik werk ook veel minder dan een ander, door reuma. Juist tijdens het revalidatietraject (eind 2020) ontdekte ik welk effect het ‘continu’ doorgaan en ingespannen zitten achter de laptop heeft. Doorgaan betekent voor mij meer spanning op mijn lijf, dus ook in mijn hoofd. Beiden spanningen resulteren in meer pijn (dan er al is) en een afname van creativiteit en energie. Stoppen dus, ook al denk je dat je door moet (omdat anderen veel meer aankunnen dan jezelf … denk je). Toch stoppen!

Gratis brainstorm om een bengeltje te worden

Ben jij ondernemer en herken je je hierin, dat je graag de touwtjes in handen houdt? En gaan de tips voor ontspanning en loslaten aan jou voorbij of zijn ze niet aan jou besteed? Dan wil ik heel graag met jou in gesprek om tips te geven over bijvoorbeeld tijdbesparing. Slaaptekort door werkstress? Eigenlijk wel dingen willen loslaten, maar toch in control willen blijven? Noem maar op! Neem vandaag nog contact met mij op voor een gratis brainstorm (1 uur) om te ontdekken dat het ook anders kan. ? 06 45 96 25 28 ? info@commonplus.nl

Dan zorg jij ervoor dat je af en toe tijd hebt om een bengeltje te zijn (even eruit en ontspannen) en een engeltje maakt in de sneeuw ??.

 

Share This