06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Wat Marie Kondo kan kan ik ook

In de #coronacrisis hoor ik veel mensen over opruimen en dat opruimen inspireert is duidelijk te merken aan alles wat Marie Kondo erover schrijft. Ik raak ook geïnspireerd om ‘oude zaken’ op te pakken. Aan de slag!

Naast opruimen gaan ook groten getale aan de slag met elkaar, het bordspel is weer hot. Waar ik Netflix leegslurp, zo wordt bij anderen iedere puzzel opnieuw gelegd en elk spel gespeeld. Een nieuwkomer die op dit moment knetterhard over de virtuele toonbank gaat, zo schrijft de Volkskrant, is Pandemic. Het spel waarbij je samen een virusuitbraak overwint, is anders dan alle andere spellen, want hier werk je samen aan het grote probleem. Waarbij het probleem een uitdaging wordt, is het een ontdekking hoe ieder voor zich reageert op deze samenwerking. Wij zijn niet heel erg van de spelletjes, binnen de kortste keren vliegen geld en monopolyhuisjes door de kamer. Bestellen van Pandemic doe ik niet. Maar ik ruim nog steeds op en surf over Netflix.

Netflix en de Leliekrant

Naast Netflix ruim ik dus op, best wel veel. En dan kom je dingen tegen waarvan ik dacht die er niet meer toe doen. Maar wat dacht je, ze inspireren mij juist. Oude zaken opruimen geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Chaos in huis is chaos in je hoofd, dat is een waarheid. Ruimte die niet direct opgevuld hoeft te worden met nieuwe dingen, nee, ik wil ontspullen. Ruimte om oude zaken nieuw leven in te blazen, ja dus. En zo ontdekte ik de papieren versies van de Leliekrant. Een krantje die per kwartaal werd uitgebracht als verbindende factor in een zeer grote familie, door mijn zus Lucia. Op haar jonge leeftijd, ergens rond haar 16e, heeft ze aardig wat uurtjes besteed aan knippen en plakken voor het samenstellen van een redelijk te kopiëren krant. Die oude papieren krant leverde later inspiratie voor de digitale variant, de Zandkrant. Ik wacht met smart op een website.

Communicatie en ondersteuning

Tijdens mijn opruimsessie kom ik ook dingen tegen over onder andere middelenmatrices, opleidingen en brochures die ik graag zou volgen en verschillende stukken die ik nog wil lezen. Allemaal stuk voor stuk inspiratiebronnen die met communicatie te maken hebben. Die leveren weer inspiratie op voor nieuwe blogs, stukjes voor een Zandkrant op. Zo maak ik ouwe meuk weer interessant voor andere zzp-ers, om te ondersteunen op het gebied van communicatie.

Contact

Wil je direct een (video)afspraak met mij maken, omdat je ondersteuning nodig hebt of even wilt sparren? Vul dan het contactformulier in, dan plannen we snel een afspraak.

Share This