06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Onze prachtige reis naar Canada juli/augustus 2017 was bijzonder. Ik kijk naar de foto’s met tranen in mijn ogen. Het liefst zou ik teruggaan, permanent. Ik mis de stilte, de ruimte, serene rust en overweldigende natuur.

De afgelopen tijd is er veel in de media te doen geweest over Billie Eilish. Daardoor dacht ik terug aan onze reis die begon bij luchthaven Schiphol. Waar wij tussen al die andere medereizigers stonden en zo een nogal bijzonder uitziend meisje. Ik schatte haar een jaar of 15 (later kwam ik erachter dat dat volledig juist was). Dat meisje wat bij ons in de overvol gevulde ruimte voor de douane stond was Billie Eilish. Op dat moment wist ik niet wie dat was. Ze zag er uitzonderlijk uit, grijs geverfd haar en hals vol kettingen. Haar reisgenoot, klaagde steen en been en maakte zich zorgen of ze wel op tijd bij de gate kon komen. Dat was haar moeder. Aan haar accent kon ik opmaken dat ze Amerikaans waren. Ik werd nieuwsgierig en vroeg door. Ze gingen terug naar Amerika. Vertel verder, hoe dan, wat dan, waarom in dit kleine kikkerlandje? Familie, werk, tussenstop?

Moeder was op dat moment de manager van haar dochter Billie. Ze waren samen op tournee. En als moeder wilde ze haar dochter niet alleen er op uit sturen, ze reisde mee de wereld over. Mooi. Het was maar een kort gesprek en de strekking weet ik niet meer precies. Ook heb ik nog even kort met de grijsharige puber gesproken over hoe great ze Amsterdam (Holland) vond en zo wonderfull people hier, everything was great in Europe wat ze had gezien. Poeh, ze had wel sterallures zeg, zo’n onbekend artiestje. Ze was net als wij wachtend in die benauwde ruimte voor de douane. Ik heb denk ik wel 3 keer naar haar naam gevraag, ik verstond het niet. Uiteindelijk, met behulp van ónze pubers en hun heldere brein onthouden. Billie Eilish.

 

Billie a rising star

Ik schreef over haar in mijn blog op mijn site over de Top2000 Ik heb een nummer van Billie opgenomen in mijn stemlijst 2019: Bad Guy. Ik vind dat mijn lijst divers moet zijn, jeugdsentiment en nieuwe nummers waar ik blij van word. En ze was volgens mij de hoogste nieuwkomer als ik me niet vergis.

In de laatste week van januari hoorde ik dat Billie ook nog de titelsong voor de nieuwste Bondfilm op haar naam heeft (samen met broertje).

Een mooie eigenwijze eigenzinnige meid die terecht op 15 jarige leeftijd al sterallures had, ze ís een ster. Vernieuwend en prachtig. Dat was opnieuw reden om ook maar liefst 5 Grammy’s in de wacht te slepen. Do I need to say more?

Mijn sterren

Kortom, Billie-nieuws maakte veel bij mij los, mijn gedachten gaan terug naar Canada, ons gezinsavontuur, de emigratiewens en hoe trots ik ben op onze kinderen. Want de trots en zorg van moeder rising star Billie zijn herkenbaar, die voel ik ook voor mijn sterren.

Lenie

Lees meer over mij, mijn blogs enzovoorts op de site

Deze blog schreef ik voor onze familiekrant, die wilde ik je niet onthouden en daarom publiceerde ik hem ook hier.

Share This