06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Over delen en openheid op LinkedIn

Vandaag kijk ik terug op een fijne start van de week. Die startte met een training OpMaat – LinkedIn. De afgelopen jaren heb ik LinkedIn ervaren als een fijn platform, een database van mijn contacten. Mijn kennis over LinkedIn deel ik graag met anderen. Zo deed ik dat afgelopen dinsdag toen ik een werkzoekende hielp bij het versterken van haar profiel. “Ik weet echt niet wat ik bij Info over mezelf moet schrijven, ik wil niet zo op de voorgrond”. “Ja maar, dat kan ik toch niet schrijven, dat soort werk doe ik wel maar is niet mijn functie” of “ik vind het moeilijk om open te zijn”. Een paar kreten die haar bezig hielden.

Haar verhaal

Ik heb haar laten vertellen over wat ze op haar werk doet, wat ze heeft gedaan in vorige functies en wat ze het liefst zou willen. Door te Luisteren, Samen te vatten en Doorvragen (herken je hem: LSD) kwamen we samen tot de conclusie dat ze veel kennis en ervaring heeft  die ze uitstekend op LinkedIn kan delen. “Ja maar …” – kwam dat stemmetje weer – “ik wil niet zo op de voorgrond treden”… uiteindelijk werd duidelijk dat ze erg bescheiden is en daardoor haarzelf tekort doet.

Wat heb jij in huis wat je (nog) niet durft te delen? Wat heb je te verbergen? Niets toch?

Ook een training LinkedIn OpMaat? Lees meer op mijn site hoe ik werk of neem contact met mij op voor een vrijblijvend advies. Uiteraard mag je ook je profiel delen via LinkedIn.

.

 

 

 

 

Share This