06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Na de lange zomer, ga je weer fris aan de slag. Je hebt er zin in, voldoende energie. Je bent zelfstandig ondernemer en je wilt snel van start. Hoe voorkom je dat in die eerste weken na de vakantie al je frisse energie in een paar dagen verdwijnt? Lees mijn tips.

Stapelen is plannen

Er is een verschil in activiteiten die nu moeten gebeuren of kunnen wachten. Stapel je to do op urgentie. Wat kan wachten en wat niet. De verdeling zorgt ervoor dat je je activiteiten stapsgewijs wegwerkt. Je creëert rust en overzicht. First things first.

Plannen maken

Het lijkt soms ingewikkeld, maar plannen maken zijn ook sticky notes op je bureau, muur of agenda. Schaf een planner aan waarin je ook de dagplanning kan maken. Gebruiken een digitale agenda. Maak een plan voor de hogere doelen en de (nabije) toekomst. Deze bied je houvast en structuur.

Stel grenzen

Door de grote hoeveelheid energie die je hebt opgebouwd tijdens de vakantie ben je misschien meer dan anders ertoe geneigd langer door te werken. Je bouwt onvoldoende rust in en je energieniveau daalt in een rap tempo. Zorg daarom voor voldoende momenten dat je even wat anders doet dan werken aan je ‘achterstand’. Door even van je werkplek weg te lopen, letterlijk afstand te nemen, krijg je de ruimte. Ruimte in je hoofd. Maak een wandeling of luister naar muziek, maar doe iets om te activeren.

Tot slot wil ik graag dit rijtje met je delen. Grappig om te ervaren dat de nadruk te verleggen per woord, de prioritering duidelijk wordt.

MOET ik dat nu doen?
Moet IK dat nu doen?
Moet ik DAT nu doen?
Moet ik dat NU doen?
Moet ik dat nu DOEN?

Naast deze tips helpt het je om dingen niet langer alleen te doen, maar iemand zoeken die je helpt bij het ondernemerschap of af en toe eens het gesprek met je aangaat. Wil je weten of je ondersteuning nodig hebt? Neem contact met me op voor een gratis brainstorm over hoe ik jou kan ontzorgen.

Share This