06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Dit ben ik – Doe meer van wat je leuk vindt en omarm wat op je pad komt

Laatst sprak ik een ondernemer over persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling en de zakelijke kant daarvan, gaat misschien wel meer dan 1 keer gepaard met loslaten van wat je altijd al deed. Nieuwe inspiratie opdoen door nieuwe dingen te leren. Buiten je comfortzone. Je krijgt er energie van en je ontwikkelt nieuwe vaardigheden die passen bij je levensstijl en fase.
Eind 2019 heb ik zo’n stap gemaakt door me opnieuw te verdiepen in Reiki. En daarnaast heb ik me opgegeven voor de training Reiki 2. Inmiddels heb ik de Reiki 2 inwijding ontvangen. Dit bevalt me zo goed en ik vind het zo mooi om te doen dat ik een behandeltafel heb aangeschaft. Ergonomisch verantwoord om klachten te voorkomen. Deze Reiki 2 inwijding was niet het enige, er begon meer te borrelen.

Reiki

Reiki is een Japanse alternatieve geneeswijze. Door handoplegging wordt de universele levensenergie doorgegeven. Ik fungeer dan eigenlijk als een doorgeefluik van die energie. De ontvanger gebruikt deze energie om zijn of haar lichaam en geest te voeden. Zo kan het lichaam terug in balans komen. Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is en is vooral ontspannend.

Hotstonemassage

Buiten de lijntjes kleuren, over grenzen kijken en de stap wagen om iets uit te proberen dat maakt wat bij mij los. Het gevolg: ik heb een cursus hotstonemassage (Welness Academie) gevolgd én het certificaat ontvangen. Nu kan ik naast Reiki ook hotstonemassages geven. Een massage met hotstones wordt gegeven met verwarmde basaltstenen. De stenen worden verwarmd in water van ongeveer 45-52 graden Celsius en geplaatst op het lichaam zoals naast de wervelkolom en op de benen. Deze vorm van massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans en je krijgt meer energie.

Persoonlijke ontwikkeling en talent

De zijwegen die ik nu bewandel hebben te maken met meer energie en balans. Door uit mijn comfortzone te stappen ontdekte ik dat ik ook energie krijg door energie te geven en door de nieuwe kennis die ik heb opgedaan. Het is dus meer dan waardevol om los te laten en buiten de comfortzone inspiratie op te doen.

Soms schuilt er achter ‘wat je altijd al deed’ iets totaal anders dan je ooit had kunnen denken. Misschien heb je talenten die al lang in je aanwezig zijn en tot ontwikkeling komen wanneer je een stap waagt buiten de bekende paden. Buiten je comfortzone. Mijn volgende stap is de opleiding tot Reiki-therapeut bij Sandra van Lenthe. Ik neem je mee in mijn blogs over mijn persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer maak jij stappen en kom je uit de comfortzone? Wat heb jij al ontdekt? Proberen, mislukken, vallen en opstaan. Alles hoort erbij wanneer je in beweging komt om jezelf te ontwikkelen (ook op zakelijk gebied).

Share This