06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Zo blij dat het me is gelukt kaartjes te bemachtigen voor TOP2000 café! Het geeft me een gevoel dat ik de kans krijg om live het jaar uit te blazen met hele goede muziek. Naar mate het einde van 2019 nadert, wordt de muziek alleen maar mooier. Althans, dat is mijn ervaring van de afgelopen jaren TOP2000 luisteren. En nu mag ik stemmen en mijn steentje bijdragen aan de lijst. Ik krijg keuzestress. Ik vind zoveel genres leuk. Bij de 1 droom ik weg en de ander voel ik me blij. Weer een ander houdt me scherp en het volgende nummer vertelt een verhaal waarin ik me herken.

Ik besluit mijn levensloop als basis te gebruiken en luister naar mijn singles van vroeger. Inmiddels heb ik al mijn  LP’s en singles aan DOCHTER overgedragen. Ze heeft een platenspeler en draait geregeld ABBA grijzer dan ie al was. En ik? Ik draaide op haar leeftijd UB40, mag dus niet ontbreken op mijn stemlijst!

Ik ga er eens goed voor zitten en nestel me in een stoel op kamer van DOCHTER. Zij studeert literatuur met koptelefoon op, geneert zich voor mijn valse uithalen en ik gebruik haar platenspeler. Ik geniet opnieuw van het oude vinyl.

Ik draai iedere single met liefde en mijn gedachten keren terug naar de tijd waarin ik mijn zuur verdiende guldens spendeerde aan singles. De singles werden dan ook vaak gedraaid. Muziek maakte me sterk, muziek begreep mijn puberbrein, deed soms de tranen over mijn wangen rollen en gaf me liefde. Uren keek ik naar die ogen en prachtige kop van Adam and the Ants (deze komt niet voor op mijn lijst, hoe heb ik ooit het liedje Prince Charming mooi kunnen vinden, ging me ECHT om zijn mooie hoofd…). Ik verloor mezelf in de zwijmelarij van (fake)  Milli Vanilli en Avalon van Roxy Music. Die laatste was samen met de single van Michael Jackson – One day in your life – 1 van de eerste aankopen! En weer is een single afgelopen, een middag vullende bezigheid. DOCHTER geeft voorkeur aan LP’s.

De lijst vul ook met verse herinneringen. Via Spotify komt de muziek via mijn speaker of oortjes binnen. 1 daarvan is Billie Eilish, ze herinnert me aan de reis naar Canada die ik maakte met mijn gezin in 2017. Ik heb nog een goed gesprek met haar moeder gehad tijdens het wachten bij de douane op Schiphol. Ze was toen de manager van haar dochter. Billie gaat nu zo goed, ik verwacht dat ze én een andere manier van reizen heeft, niet tussen het gepeupel én een andere manager, zo is mam moeder en hopelijk verlost van de managersrol.
Billie Eilish heeft een gouden stem en dus nummer Bad Guy – ​– op de lijst.

Deze race door mijn 51 jaar geeft me voldoende bodem voor de TOP2000 lijst. Ik kan nu stemmen.

2019 eindigt en 2020 staat voor de deur

TOP2000 is terug kijken, herinneren en herbeleven. Muziek is belangrijk in mijn leven. Muziek relativeert, ontspant, maakt blij, helpt focussen en inspireert.

Hoe is dat voor jou? Welke noot speelt een belangrijke rol in jouw leven? Hoe kijk jij terug op 2019? En hoe sluit je af en ga je verder met 2020? Heb je nieuwe plannen (voor je onderneming) in 2020 of is het prima zoals het is en laat je het komen zoals het komt.

Geen keuzestress meer

Even had ik moeite met kiezen, want ik hou van muziek. Door écht te luisteren naar de muziek, door mezelf de tijd te gunnen en de jaren muziek te analyseren is kiezen veel eenvoudiger en overzichtelijker geworden.  Ik sta op het punt om mijn TOP2000 in te vullen. Ik heb er zin in!

TIP: Neem ook de tijd om te analyseren en te luisteren naar wat je écht wilt, dan komt de keuze vanzelf boven (en dat geldt niet alleen voor de TOP2000)

Share This