06 45 96 25 28 info@commonplus.nl
Rembrandt eigen pentekening Lenie van der Zande

Twijfel wordt vaak gezien als iets negatiefs, beter is het wanneer je twijfel met een positieve blik bekijkt. Twijfel kan er zelfs voor zorgen dat het jou en jouw resultaat versterkt. Twijfelen over communicatiekanalen, communicatiestrategie, beeld, video …. Door COVID19 kun je ook aan het twijfelen slaan over je onderneming, over wel of niet de stad in gaan, sparen of uitgeven, thuis of op kantoor werken… enzovoorts. Twijfelen is positief en maakt je sterker, zo had ik het ook nog niet direct bekeken.

Een twijfelaar is iemand die telkens wikt en weegt in het dagelijks leven, privé en werk gerelateerd. Dat vind je op Wikipedia, daar wil ik nu niet mijn aandacht op vestigen. Ik focus in dit blog op de kwaliteit van lekker twijfelen.

Twijfelen is goed, hoorde ik vandaag iemand zeggen. Mijn wenkbrauwen schoten verbaasd omhoog. Is goed? Ja, zelfs een kwaliteit.

Bij twijfel niet inhalen

Wanneer je twijfelt komt misschien juist de gedacht boven: bij twijfel niet inhalen. Dat is een onzekere gedachte en klinkt terughoudend in door. Terwijl de meer positief benadering je aandacht verscherpt en dus neemt focus toe. Dat levert een beter resultaat.

Pas wanneer het twijfelen doorslaat word je een twijfelaar. Dan verval je besluiteloosheid en bevind je je in een bubbel van onzekerheid.

Mijn tip: twijfel bewust, dat levert kwaliteit. Voel je twijfel bij je opkomen? Gebruik dan dat moment dan om de aandacht te versterken en te focussen. Dan wordt het resultaat nog beter.

Twijfel je en heb je hulp nodig bij jouw twijfel? Ik help je graag. Vraag een gratis brainstorm aan.

 

 

Share This