06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Over binnen en buiten de cirkel van invloed

Voor inspiratie en rust in mijn hoofd is het bos mijn favoriet. Goed voor mij én voor de honden. En om mij heen vielen de eikels bij bosjes. Ik was af en toe bang dat er één op mijn hoofd zou vallen. Waarom ik dit deel? Het vallen van de eikels en het risico er één op mijn kop te krijgen liggen buiten mijn invloed cirkel.

Hooguit een helm ? zodat ik geen buil op mijn hoofd krijg. Maar de eikels die vallen, de herfst komt. Op het mooie kleurenspel en een najaarszon na, kan de herfst mij gestolen worden. Ik heb liever een zomerse dag of een lentebries. Maar ik heb daar geen invloed op. Het ligt buiten mijn cirkel van invloed, ik accepteer het, ‘het is zoals het is’.

Het vallen van de eikels zette me wel aan het denken. Want wat valt er binnen en buiten mijn cirkel van invloed? Waar kan ik aan werken de komende tijd, waar heb ik de regie? Wat kan ik aanpakken om mijn leven en gezin, mijn bedrijf en de ontwikkeling daarvan te verdiepen?

Zelfmanagement

Tijdens de training RU! heb ik gewerkt en ervaren om te werken met de cirkel van invloed. Het is de training die ik ook als vrijwilliger geef aan mensen met reuma, een zelfmanagement training waarbij je meer grip krijgt op je leven met reuma.

Beroepsvereniging

Nog een voorbeeld waar ik mijn keuzes maak, is het lid zijn van VSSP, de vereniging voor de support professional. Ik wil dat mijn klanten weten dat ik voor kwaliteit ga.

De komende weken staan in het teken van ontwikkeling, keuzes en richting bepalen. Daar heb ik invloed op. Hoe ik me als zelfstandig ondernemer, zzp’er, ga ontwikkelen. Zodanig verder werken aan mijn bedrijf en de dienst die ik aanbied, dat het past bij mijn levensfase en gezondheid.

Er is veel wat ik leuk vind, uiteindelijk valt het op zijn plek. Check af en toe mijn blog, Facebook en LinkedIn.

 

Share This