06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Wees gerust, ik voel me vaker anders dan een oen. Dit gaat over communicatie en toffe geheugensteuntjes zoals OEN, NIVEA, LSD en nog een paar.

Eerder publiceerde ik deze quote: “IK. OEN. Open. Eerlijk. Nieuwsgierig. In gesprek met jou” Ik kreeg aardig wat reacties: “Heb je het wel goed geschreven?”, “Weet je wat je hiermee zegt?” en “Huh, wat bedoel je, voel je je een oen?”.

Het grappige was dat de meeste lezers bleven hangen bij het woordje OEN… De quote kwam bij me op na het lezen van het blog over afkortingen die jou kunnen helpen. Het is een artikel die je kunt lezen op de site ProfessioneelZijn.nl en je vind er onder andere uitleg over LSD, OMA en ja ook OEN. Ik kreeg onlangs een mooi compliment over mijn OEN en LSD. Maar ik ben ook geen heilige. Ik wil altijd Open, Eerlijk en Nieuwsgierig in gesprek met jou. Ik wil vooral Niet Invullen Voor de Ander. Oh ja, dat is er ook één: NIVEA ? Kortom mijn gesprekspartner krijgt ruimte voor zijn verhaal. Uiteindelijk begrijpen we elkaar al pratende, zodat we weten wat we aan elkaar hebben of hoe we elkaar kunnen helpen. Bijvoorbeeld welke ondersteuning mijn gesprekspartner nodig heeft. Luisteren, samenvatten en doorvragen zit in mijn systeem, ik vind de ander zijn verhaal erg belangrijk.

Wat doe jij tijdens een gesprek? Denk je aan de regels LSD, NIVEA en laat je OMA (oordelen, meningen en adviezen) thuis? Doe je aan OEN? Waar gaat het soms mis of wanneer begrijp je elkaar iets minder goed? Zit je snel op 1 lijn of heeft het even tijd nodig?

Tip van mij:

Wees jezelf, authentiek, dan volgt een goed en waardevol gesprek als vanzelf

ProfessioneelZijn.nl bedankt voor het inspirerend blog!

Share This